ShippingWatch

Dansker med stop i Maersk og Hapag-Lloyd får toppost i Kina

Kinesiske China United Lines har ansat Lars Solbø Christiansen som co-CEO. Rederiet er højdespringer på listen over verdens 100 største containerrederier, og danskeren skal bl.a. stå for en fortsat internationalisering.

Foto: Hapag-Lloyd

Lars Solbø Christiansen, der har en lang karriere bag sig i shipping, er tiltrådt en stilling som co-CEO i det kinesiske containerrederi China United Lines (CULines).

Lars Solbø Christiansen, der ifølge sin Linkedin-profil senest har arbejdet som selvstændig konsulent, skal dele CEO-rollen med Raymond Chen, og han vil blive primusmotor i det kinesiske rederis fortsatte internationalisering og professionalisering ifølge et opslag på Linkedin.

Lars Solbø Christiansen har en vidtspændende karriere bag sig. Han startede hos Maersk i 1979 og har siden arbejdet for virksomheder som Ikea, Ilva, United Arab Shipping Company og Hapag-Lloyd, hvor han var senior managing director frem til 2020.

China United Lines er et containerrederi i voldsom vækst. Ifølge analysehuset Alpaliner rangerede rederiet ved årets start som nummer 82 på Alphaliners top 100 for container-rederier, men var allerede i september sprunget frem til en 28. plads.

Nye containerspillere har svært ved at komme ind på øst-vest ruterne

Mere fra ShippingWatch

Noreco skifter CEO: "Vi har underpræsteret væsentligt"

Det norske olieselskab har hverken leveret tilfredsstillende i forhold til sin omstillingsstrategi eller investorerne, lyder det fra bestyrelsesformand Riulf Rustad. Det sker i forbindelse med, at selskabets topchef, David B. Cook, mandag er trådt tilbage.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs