ShippingWatch

Ever Givens ejer forbereder sig på "tusindvis" af krav

Ejeren bag containerskibet Ever Given, der blokerede Suez-kanalen i seks dage i marts, forventer at blive ramt af "tusindvis" af erstatningskrav, skriver Bloomberg.

Ever Givens ejer forbereder sig på tusindvis af krav i forbindelse med den seks dage lange blokering af Suez-kanalen.

Det skriver Bloomberg efter skibets japanske ejer Shoei Kisen Kaisha og rederiet Evergreen, der opererede skibet, ved en ret i London har fået sat indsendningen af krav i bero i to måneder.

Det japanske selskab forventer blandt andet at blive sagsøgt af Evergreen, og derudover regnes det med, at der kommer "potentielt flere tusinde krav" fra individuelle lastejere, der søger erstatning og dækning af omkostninger i forbindelse med forsinkelserne, der opstod efter den vigtige vandvej var lukket for trafik i næsten en uge.

Formålet med at sætte indendelsen af krav i bero er ifølge nyhedsmediet at sikre, at relaterede krav kan pooles sammen, hvilket skal være med til at skabe overskuelighed og sænke sagsomkostningerne.

Containerskibet Ever Given stødte på grund i Suez-kanalen i slutningen af marts, og blokeringen bidrog yderligere til flaskehalse og forsinkelser i den allerede overspændte conainersektor.

Det er senere kommet frem, at grundstødningen muligvis skyldes, at lodserne var uenige om, hvordan skibet skulle styres igennem den smalle vandvej, har Bloomberg skrevet.

Uenige lodser er mulig årsag til Ever Givens grundstødning

Ever Given sejler fra Suez-kanalen tre måneder efter grundstødning 

Ever Given kan snart forlade Suez-kanalen efter forlig 

Mere fra ShippingWatch

Her er Martin Fruergaards strategi som ny CEO for Pacific Basin

Martin Fruergaard har fremlagt sine vigtigste strategipunkter i sin første offentlige optræden som ny CEO for Hongkong-baserede Pacific Basin. Rederiet leverer samtidig et usædvanligt stærkt halvårsresultat under en optur for tørlastmarked, som vurderes kun at være startet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs