ShippingWatch

Flere ansatte vender retur i Yantian – fragt stadig ramt

Ifølge Maersk er flere ansatte på vej tilbage til havnen i Yantian, der fortsat er ramt af nedsat aktivitet.

Foto: Martin Pollard/Reuters/Ritzau Scanpix

Flere ansatte er på vej tilbage til den kinesiske havn Greater China Yantian, der er i gang med sin fjerde uge med nedsat aktivitet oven på et udbrud af coronavirus i havnen.

Det oplyser A.P. Møller-Maersk i en opdatering til kunderne.

"Efter en periode på seks dage, hvor der har været stoppet for eksporten af containere, har havnemyndighederne i Yantian annonceret, at produktiviteten er på vej tilbage, mens flere ansatte vender retur og flere kajpladser genåbner," skriver rederiet.

Udviklingen har en positiv betydning for aktiviteten i havnen, som ifølge Mærsk snart ventes at nærme sig niveauet fra før udbruddet af coronavirus. Skibenes rettidighed, der beskriver hvor ofte de kommer for sent, vil dog fortsat være påvirket.

Maersk forventer aktuelt stadig kødannelser med ventetid i 16 dage og opefter, samt at også skibe, der ikke direkte er påvirket af situationen i Kina vil blive ramt, fordi der bliver skubbet til sejlplanerne.

Udbruddet af coronavirus i havnen har betydet delvis nedlukning, kødannelser og flaskehalse samt ikke mindst en dominoeffekt, der har ført til højere ventetider også i de omkringliggende havne, hvor skibe er blevet omdirigeret til.

Yantian-krise rammer containermarkedet hårdere end Suez trods stigende aktivitet 

Snart begynder containerredernes højsæson – men skibene er allerede fyldt til randen 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs