ShippingWatch

APL skal betale næsten 100 mio. kr. for at få frigivet containerskib

Rederiet APL skal betale næsten 100 mio. kr. for at få frigivet containerskib, som har tabt næsten 50 containere i australsk farvand. Samtidig vil Australien stille skibets kaptajn til ansvar.

Foto: Stringer/Reuters/Ritzau Scanpix

Containerrederiet APL skal betale næsten 100 mio. kr., hvis rederiet vil have frigivet skibet APL England, som bliver tilbageholdt af de australske søfartsmyndigheder efter at have tabt næsten 50 containere i havet.

Søfartsmyndighederne i Australien oplyser, at de har fastsat et beløb på 22 mio. australske dollar, svarende til 98 mio.kr., hvis ejerne eller det forsikringsselskaber vil have frigivet skibet.

"Dette sørger for, at de forpligter sig til råde bod på alle konsekvenser ved ulykken. De 22 mio. dollar dækker de estimerede omkostninger, inklusiv en oprydning," skriver de australske søfartsmyndigheder.

Samtidig retsforfølger søfartsmyndighederne skibets kaptajn og holder ham ansvarlig for tabet af de mange containere. Han blev forleden fremstillet for en dommer i Brisbane.

"At rette anklager mod skibets kaptajn er ikke noget, vi tager let på, men denne og andre ulykker minder os om den vigtige rolle, som skibets kaptajn har i at sikre, at skibe, som anløber vores farvande, opereres sikkert og ikke skader vores havmiljø," udtaler søfartsmyndighederne.

Bødestraffen, som kaptajnen risikerer, er på op til 300.000 australske dollar, svarende til 1,3 mio. kr.

Det er anden gang, at APL England har tabt last i havet i Australien. Første gang var i 2016, hvor containerskibet mistede 37 containere i Den Australske Bugt.

APL er ejet af franske CMA CGM.

APL-skib tilbageholdes i Australien efter tab af containere

APL-skib har tabt mindst 40 containere i havet ud for Sydney

Mere fra ShippingWatch

Søren Skou forventer at investere op mod 4,5 mia dollar årligt

Maersk har sat nyt mål for den investerede kapital frem mod 2025, hvor selskabet forventer at kunne hente over 12 pct. i afkast. I den forbindelse forventer selskabet at investere i omegnen af 4,5 mia. dollar årligt, siger CEO Søren Skou til Ritzau Finans.

Græsk skibsejer ser ind i de højeste rater i årevis

Skibsejeren Danaos Corporation er ligesom containerrederierne begunstiget af en aktuel opturen med høje rater og efterspørgsel. Raterne på at leje skibe er steget til niveauer, der ikke er set i mindst ti år, lyder det fra topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs