ShippingWatch

Rater på containerfragt falder 3,6 pct.

For tredje uge i træk faldt det samlede rateindeks for containerfragt, Shanghai Containerized Freight Index (SCFI). I denne uge lød faldet på 3,6 pct.

Foto: PR / CMA CGM

Det samlede rateindeks for containerfragt, Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), faldt i denne uge 3,6 pct.

Det er den tredje uge i træk, hvor de samlede rater falder.

Indekset sammensættes på baggrund af straksprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden - herunder ruterne til Europa, som i indekset fylder 20 pct.

På netop de ruter til og fra Europa er Maersk sammen med MSC markedsleder gennem den såkaldte 2M-alliance. Generelt er containermarkedet fortsat præget af overkapacitet, der lægger pres på priserne. Men markedet er netop nu på vej ind i højsæsonen for transport, der normalt løber fra medio august til udgangen af oktober, hvor transportmængderne stiger op til store shopping-perioder fra slutningen af november og i hele juleperioden.

Det kan have været med til at understøtte priserne gennem den seneste periode.

Rater for offshorerederier når nye højder i Nordsøen

Rater mellem Asien og Europa går frem for fjerde uge på stribe 

Mere fra ShippingWatch

ECSA kræver flere tiltag til bekæmpelse af pirater i Guineabugten

Den danske fregat Esbern Snares ildkamp mod formodede pirater i Guineabugten kalder på yderligere fokus på sikkerheden i området, mener ECSA. Ifølge den danske forsvarsminister, Trine Bramsen, kom det som en overraskelse, at formodede pirater ville gå til angreb på krigsskibet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs