ShippingWatch

Rater mellem Asien og Europa går frem for fjerde uge på stribe

For fjerde uge i træk fortsatte raterne med at blive bedre på de tunge containerruter mellem Asien og Europa.

Foto: PR / CMA CGM

Bedringen i fragtraterne på de tunge containerruter mellem Asien og Europa fortsatte i denne uge frem for fjerde uge på stribe.

Det viser data fra Shanghai Shipping Exchange fredag.

Spotprisen på containerfragt mellem Asien og Nordeuropa steg i denne uge med 2 dollar - eller 0,2 pct. - til 812 dollar per tyvefodscontainer (teu).

I de foregående tre uger er raterne steget med henholdsvis 12,2 pct., 6,9 pct. og 0,5 pct. Før det faldt Asien/Europa-raterne syv uger i træk.

På ruterne mellem Asien og USA - både vest- og østkysten - faldt raterne også en del i den forgangne uge, og derfor faldt det samlede indeks fra Shanghai Shipping Exchange - det såkaldte Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) - med 2,2 pct. i denne uge.

Det er anden uge i træk, at det samlede indeks falder. SCFI sammensættes på baggrund af straksprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden - herunder ruterne til Europa, som i indekset fylder 20 pct.

På ruterne er Mærsk sammen med schweiziske MSC markedsleder gennem den såkaldte 2M-alliance.

Generelt er containermarkedet fortsat præget af overkapacitet, der lægger pres på priserne.

Men markedet er netop nu på vej ind i højsæsonen for transport, der normalt løber fra medio august til udgangen af oktober, hvor transportmængderne stiger op til store shopping-perioder fra slutningen af november og i hele juleperioden.

Det kan have været med til at understøtte priserne gennem den seneste periode.

Mere fra ShippingWatch

ECSA kræver flere tiltag til bekæmpelse af pirater i Guineabugten

Den danske fregat Esbern Snares ildkamp mod formodede pirater i Guineabugten kalder på yderligere fokus på sikkerheden i området, mener ECSA. Ifølge den danske forsvarsminister, Trine Bramsen, kom det som en overraskelse, at formodede pirater ville gå til angreb på krigsskibet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs