ShippingWatch

Sydkoreanske værfter sikrer sig nye tankordrer

Både Hyundai Heavy Industries og DSME melder om nye ordrer på tankskibe, skriver det sydkoranske medie Yonhap.

Foto: /ritzau/AP/Kim Dong-min

De to sydkoreanske værfter Hyundai Heavy Industries og DSME (Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering) skal bygge flere nye tankskibe.

Begge værfter melder om nye skibsordrer inden for tankindustrien, skriver det sydkoreanske medie Yonhap.

DSME har ifølge mediet netop sikret sig en aftale om at bygge yderligere to supertankskibe, såkaldte VLCC'ere. Det er Oman-rederiet OSC, der har lagt ordren på skibene, som skal leveres ved udgangen af 2020. Aftalen, hvor prisen ikke offentliggøres, indeholder desuden en option på yderligere et skib.

Dermed fortsætter DSME med at sikre sig nye ordrer på supertankskibe. I indeværende år har værftet indtil videre landet ordrer på seks VLCC'ere til en samlet værdi af 550 mio. dollars, skriver Yonhap. Til sammenligning blev der sidste år bestilt 16 supertankskibe hos værftet. Det udgør knap halvdelen af de i alt 34 VLCC-ordrer, der blev lagt på sydkoranske værfter i 2018 ifølge Yonhap.

DSME lander ordre på fire VLCC'ere 

Også Hyundai Heavy Industries melder om nye ordrer, skriver Yonhap i en anden artikel. Værftet skal ifølge mediet bygge to tankskibe for et unavngivent europæisk rederi. Ordren har en samlet værdi af 130 mio. dollars for de to skibe på hver 158.000 tons og 274 meter.

Hyundai Heavy skruer op for ordremål i 2019 

Sydkoreanske rederier ansøger regering om leasing-ordning 

Mere fra ShippingWatch

Sidste uges vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs