ShippingWatch

DSME lander ordre på fire VLCC'ere

Sydkoreanske DSME har sikret sig en ordre på fire supertankskibe, der skal leveres i 2021. Der er tale om den anden store VLCC-ordre på under en måned.

Foto: /ritzau/AP/Kim Dong-min

Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) har fået en ny aftale i hus om at bygge og levere fire supertankere, såkaldte VLCC'ere. Det skriver Yonhap.

Ordren er den anden i rækken af store ordre på VLCC-skibe, der lander på under en måned, og har en værdi på 365 mio. dollars.

Sidste år landede DSME ordrer for 6,81 mia. dollars.

DMSE har har ikke oplyst navnet på køberen, udover at de befinder sig i Oceanien. Det fremgår desuden, at skibene skal leveres senest i februar 2021. De oplyser ikke, om skibene skal have installeret scrubbere.

Seoul-baserede DMSE fortsætter en positiv stime for de sydkoreanske værfter, da værfterne ifølge Yonhap stod for aftaler på 34 VLCC-skibe i 2018, hvilket svarede til 83 pct. af ordrene globalt set.

Blandt andre det norske Hunter Group er ved at få bygget flere VLCC'ere i Sydkorea.

Ny ordre sender sydkoreansk storværft tæt på mål for 2018 

Sydkoreanske værfter ser frem til at bygge flere LNG-skibe 

Hyundai Heavy skruer op for ordremål i 2019 

Mere fra ShippingWatch

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs