ShippingWatch

Maersk ser svag import i Brasilien efter politisk usikkerhed

Importen til Brasilien halter efter de seneste måneders politiske usikkerhed, og kombineret med en svækket valuta forventer Maersk Line, at det vil skabe udfordringer.

Foto: Maersk

Det brasilianske marked kan meget vel blive udfordrende for A.P. Møller-Maersks containerrederi, Maersk Line, i fjerde kvartal.

Importen til landet halter nemlig efter de seneste måneders politiske usikkerhed og en svækket valuta, lyder det fra Antonio Dominguez, der er Maersk Line-direktør i landet, ifølge Bloomberg News.

I et interview med nyhedsbureauet peger han på, at importen i Brasilien ventes at stige med blot 1 pct. i fjerde kvartal - et fald fra en fremgang på 17 pct. året før. Det vil også sætte sig i containerfragten til landet.

I tredje kvartal steg importen i Brasilien med 3 pct. sammenlignet med samme periode sidste år, hvilket var den værste udvikling siden midten af 2016.

Til gengæld ventes der igen bedring til næste år, og samtidig ser Maersk Line også gode muligheder i transport til lands på grund af en stor strejke blandt lastbilchauffører i Brasilien.

Maersk Line afviser konklusion: Vores markedsandel ligger fast

Maersk taber terræn på det globale containermarked 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk satte rekord, Norden fik underskud, men hævede resultatforventningerne, Dan-Bunkering udpegede ny topchef, Celsisus Shipping vil sælge ud af højt prissatte tørlastskibe, og den farverige erhvervsmand Thor Stadil risikerer at miste retten til at drive virksomhed i sag om konkurskarantæne.

Olieselskabernes fremgang breder sig kun langsomt til drilling

Olieselskaberne vejrer morgenluft med stigende oliepriser, men deres lyst til at investere er behersket. Derfor må den kriseramte drilling-sektor indstille sig på at vente på bedring i aktivitetetsniveauet, vurderer to aktieanalytikere over for ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs