ShippingWatch

Goldman Sachs roser spareøvelsen i Maersk

Goldman Sachs er positiv over for Maersks evner til at skære på omkostningerne. Det siger banken ifølge Bloomberg News efter et møde med Maersk-ledelsen.

Foto: Ritzau Scanpix

Goldman Sachs ser fortsat positivt på Maersks evner til at svinge sparekniven og få omkostningerne ned.

Det siger banken, der har en købsanbefaling af Maersk-aktierne, i en kommentar oven på et møde med Maersk-ledelsen, rapporterer Bloomberg News.

Goldman Sachs' analytikere forudser fortsatte reduktioner i enhedsomkostningerne, som i forvejen faldt 5 pct. i andet kvartal fra første kvartal. Samtidig vurderes rederiet at kunne fylde sine skibe mere og dermed ikke have behov for at bestille ny kapacitet.

Maerks B-aktie stiger fredag 1,4 pct. til 9236 kr. og er samlet set steget 7 pct. siden halvårsregnskabet sidste fredag. Goldman Sachs' kursmål lyder på 10.500 kr. per aktie.

Tysk storbank er ikke overbevist om bedre tider i Maersk

Jefferies om Maersk: Bedre markedsforhold tegner godt fremadrettet 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs