ShippingWatch

Raterne på Asien-Europa stod stort set stille i sidste uge

Spotpriserne på containerfragt på den vigtige handelsrute mellem Asien og Nordeuropa steg ganske lidt i sidste uge.

Foto: Port of Rotterdam

Spotpriserne på containerfragt på den vigtige handelsrute mellem Asien og Nordeuropa steg 0,1 pct. i sidste uge til 882 dollars per tyvefodscontainer (teu).

Dermed fulgte priserne ikke helt med den generelle udvikling på det globale containermarked, da rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) steg 1 pct. i sidste uge til 825,57. Ugen forinden tabte indekset 0,5 pct. efter en uge med et hop på 9,3 pct.

Asien-Europa-ruterne vægter 20 pct. i indekset. SCFI-indekset sammensættes på baggrund af spotprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden og bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM.

Så meget kapacitet fjerner Maersk-manøvre fra travl handelsrute 

Cosco måtte opgive nøglehavn for amerikansk godkendelse 

Yang Ming øger flåden med ti nye skibe 

 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs