ShippingWatch

Containerindustriens unikke konkurrenceregel skal revurderes

For første gang siden den omfattende konsolidering i containerindustrien sidste år skal særordningen, der giver konkurrerende rederier lov til at arbejde sammen, nu reevalueres. Se hele køreplanen frem til den endelige afgørelse her.

Foto: Hyundai Merchant Marine

Når containerrederier kan være konkurrenter og partnere på en og samme gang, så skyldes det ikke mindst, at EU giver dem lov til det.

For der er ikke mange andre industrier, hvis nogen, hvor konkurrerende virksomheder kan poole ydelser til kunderne sammen og koordinere produkter, ganske vist ud fra et argument om, at det giver økonomisk mening for hele værdikæden.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs