ShippingWatch

Asien-Europa-spotrater holder niveau i denne uge

Raterne for containerfragt mellem Asien og Nordeuropa holder niveauet fra sidste uge. Spotpriserne på tværs af verdenshavene steg derimod samlet set i denne uge, da rateindekset SCFI steg 2 pct.

Foto: /ritzau/AP

Raterne på den vigtige handelsrute mellem Asien og Nordeuropa lå stort set uændrede i den forgangne uge, da spotraterne på containerfragt faldt 1 dollar til 584 dollar per tyvefodscontainer (teu), skriver branchemediet The Loadstar.

Spotpriserne på tværs af verdenshavene steg derimod samlet set i denne uge, da rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) steg 2 pct. til indeks 674,58. Det var tredje uge på stribe med fremgang i indekset, hvor Asien-Europa-ruterne tæller 20 pct.

Dermed har indekset allerede bevæget sig en del, siden det var nede at vende i 568,68 mod slutningen af marts.

SCFI-indekset sammensættes på baggrund af spotprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden og bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM.

Rater på Asien-Europa går tilbage for fjerde uge i træk

Rater fortsatte nedturen i sidste uge

Containerrater falder for femte uge i træk

Forsiden lige nu

Outsideren Zim fik større underskud i første kvartal

Containerrederiet Zim, der som et af de få er uden for en alliance, fik et større minus i første kvartal i år end året før. Tre ting får skylden fra ledelsens side, der ellers er optimistisk på grund af større fragtmængder.

MSC får overraskende godt resultat i Nordeuropa

MSC Scandinavia, der dækker vigtige områder som Rusland, Skandinavien og Østeuropa, har fremlagt et overraskende godt resultat i 2017. Selskabet er det eneste hos Maersk Lines alliancepartner, MSC, der offentliggør regnskaber.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere