ShippingWatch

Rater fortsatte nedturen i sidste uge

Spotpriserne på containerfragt mellem Asien og Europa faldt i sidste uge for tredje uge på stribe.

Foto: /ritzau/AP

Spotpriserne på containerfragt mellem Asien og Europa faldt i denne uge for tredje uge på stribe. Samlet set er raterne faldet med små 20 pct. over de seneste tre uger - fra årets højdepunkt på 916 dollars per tyvefodscontainer (teu).

I denne uge var niveauet 741 dollar per teu efter et fald på 6,3 pct. over ugen. Ruterne mellem Asien og Europa er nogle af de tungeste på globalt plan, og blandt andet Maersk Line er en meget stor spiller her.

I det samlede rateindeks fra Shanghai Shipping Exchange - det såkaldte Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) - vejer ruterne 20 pct.

Det samlede SCFI faldt i denne uge med 7,4 pct. For det indeks var det sjette uge på stribe med fald.

SCFI sammensættes på baggrund af spotprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden og bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM.

Endnu et Maersk-skib ramt af brand i container

MPC Container øger feederflåden til 64 skibe

Korea Line bestiller nye tankskibe hos storværft 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs