ShippingWatch

Græsk skibsejer lander plus for 2017 trods underskud i fjerde kvartal

Trods nedskrivninger på to containerskibe og et nyt minus i fjerde kvartal lander græske Diana Containerships et nettooverskud for 2017.

Foto: Hapag-Lloyd

Den græske skibsejer Diana Containerships kommer samlet set ud af 2017 med et nettooverskud på bundlinjen.

Det sker til trods for, at skibsejeren i fjerde kvartal alene blandt andet på grund af en nedskrivning landede et nettounderskud på 16,6 mio. dollars, der var 8,1 mio. dollars dårligere end i samme periode sidste år, fremgår det af en meddelelse.

Nedskrivningen for samlet 8,4 mio. dollars. i det seneste kvartal blev foretaget på to skibe.

For året ender bundlinjen med sorte tal i form af en nettoindtjening på 3,8 mio. dollars mod et tab på hele 149 mio. dollars i 2016, der blandt andet kom fra en 118,9 mio. stor nedskrivning på syv skibe.

Overskuddet i 2017 er et resultat af afskrivninger på gælden i rederiet, der kommer fra en refinansieringsaftale med Royal Bank of Scotland, der blev landet i slutningen af juni sidste år. Den totale udestående gæld udgør nu 106,1 mio. dollars mod 174,7 mio. dollars i 2016.

Diana Containerships flåde består af i alt 11 containerskibe fordelt på fem panamax-containerskibe og seks af typen post-panamax. Skibene er i løbet af 2018 chartret af rederier som Hapag-Lloyd, CMA CGM, Maersk Line og Orient Overseas.

Skibsejeren har base i Grækenland og er noteret på Nasdaq-børsen i New York.

Diana Containerships mindsker underskud

Ejere af containerskibe har tabt milliarder

Seaintel forudser massiv overkapacitet

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere