ShippingWatch

Græsk skibsejer lander plus for 2017 trods underskud i fjerde kvartal

Trods nedskrivninger på to containerskibe og et nyt minus i fjerde kvartal lander græske Diana Containerships et nettooverskud for 2017.

Foto: Hapag-Lloyd

Den græske skibsejer Diana Containerships kommer samlet set ud af 2017 med et nettooverskud på bundlinjen.

Det sker til trods for, at skibsejeren i fjerde kvartal alene blandt andet på grund af en nedskrivning landede et nettounderskud på 16,6 mio. dollars, der var 8,1 mio. dollars dårligere end i samme periode sidste år, fremgår det af en meddelelse.

Nedskrivningen for samlet 8,4 mio. dollars. i det seneste kvartal blev foretaget på to skibe.

For året ender bundlinjen med sorte tal i form af en nettoindtjening på 3,8 mio. dollars mod et tab på hele 149 mio. dollars i 2016, der blandt andet kom fra en 118,9 mio. stor nedskrivning på syv skibe.

Overskuddet i 2017 er et resultat af afskrivninger på gælden i rederiet, der kommer fra en refinansieringsaftale med Royal Bank of Scotland, der blev landet i slutningen af juni sidste år. Den totale udestående gæld udgør nu 106,1 mio. dollars mod 174,7 mio. dollars i 2016.

Diana Containerships flåde består af i alt 11 containerskibe fordelt på fem panamax-containerskibe og seks af typen post-panamax. Skibene er i løbet af 2018 chartret af rederier som Hapag-Lloyd, CMA CGM, Maersk Line og Orient Overseas.

Skibsejeren har base i Grækenland og er noteret på Nasdaq-børsen i New York.

Diana Containerships mindsker underskud

Ejere af containerskibe har tabt milliarder

Seaintel forudser massiv overkapacitet

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Historien om en tidligere konkursramt skibsreders comeback, en ny minister for dansk søfart, milliardudgift til Maersk på nedlukning af containerfabrik, en presset tanksektor og den eskalerende handelskrig var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere