ShippingWatch

HMM vil transportere containere fra Kina til Europa på tog

Det sydkoreanske rederi Hyundai Merchant Marine vil transportere containere til Europa via jernbane fra Kina, skriver et kinesisk erhvervsmedie.

Hyundai Merchant Marine
Foto: Hyundai Merchant Marine

Sydkoreanske HMM har gang i en ny forretning, hvor containerrederiet vil transportere containere til Europa via den såkaldte nye "Silkevej", der skal forbinde Kina med handelspartnere fra Europa. Det skriver det kinesiske erhvervsmedie Yicai Global.

Ifølge mediet vil rederiet samle last fra havne i Sydkorea, som sendes videre vil den kinesiske provins Shangdong og videre til Chengdu.

Her vil containerne blive fragtet fra Kazaksthan og videre til Polen via den Transsibiriske jernbane. Ifølge HMM har flere sydkoreanske kunder som Samsung, LG og Hyundai Glovis vist interesse for at få transporteret dyre produkter til Europa via tog.

Det vil tage omkring 18-23 dage at nå Polen fra Sydkorea, hvor det i dag tager på mod 40 dage ombord på et skib. Det er dog tilsvarende dyrere at bruge toget til at fragte sine varer.

I november åbnede en ny rute for tog mellem Kina og Finland. Ruten løber fra Xian gennem Kazakhstan og Rusland til Finland. Det vil tage mellem ti og tolv dage, før en container er fremme.

Ny jernbane til containerfragt åbner fra Finland til Kina

Medie: Kinesisk bank skyder 15 mia dollars i silkevejen

Kinesisk shippingfirma investerer i silkevejen

Forsiden lige nu

BW LPG indstiller tre mand til Dorians bestyrelse

Gasrederiet med Martin Ackermann i spidsen går nu direkte til Dorians aktionærer med indstilling af tre kandidater til opkøbsmålets bestyrelse. Her sidder der allerede erfarne og "yderst kvalficerede" personer, lyder svaret fra Dorian.

Tidewater går sammen med Gulfmark

De amerikanske rederier Tidewater og Gulfmark er blevet enige om at gå sammen og skabe en flåde på omkring 270 skibe inden for offshore-segmentet. Sammenlægningen styrker Tidewaters profil og giver mulighed for yderligere opkøb, siger CEO.

Djibouti til DP World: Tag jeres penge og gå

Det østafrikanske land Djibouti tilbyder igen kompensation til DP World for at afslutte havnestrid, skriver Financial Times. DP World stod så sent som i sidste uge på sin ret til at drive en terminal i landet.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere