ShippingWatch

HMM vil transportere containere fra Kina til Europa på tog

Det sydkoreanske rederi Hyundai Merchant Marine vil transportere containere til Europa via jernbane fra Kina, skriver et kinesisk erhvervsmedie.

Sydkoreanske HMM har gang i en ny forretning, hvor containerrederiet vil transportere containere til Europa via den såkaldte nye "Silkevej", der skal forbinde Kina med handelspartnere fra Europa. Det skriver det kinesiske erhvervsmedie Yicai Global.

Ifølge mediet vil rederiet samle last fra havne i Sydkorea, som sendes videre vil den kinesiske provins Shangdong og videre til Chengdu.

Her vil containerne blive fragtet fra Kazaksthan og videre til Polen via den Transsibiriske jernbane. Ifølge HMM har flere sydkoreanske kunder som Samsung, LG og Hyundai Glovis vist interesse for at få transporteret dyre produkter til Europa via tog.

Det vil tage omkring 18-23 dage at nå Polen fra Sydkorea, hvor det i dag tager på mod 40 dage ombord på et skib. Det er dog tilsvarende dyrere at bruge toget til at fragte sine varer.

I november åbnede en ny rute for tog mellem Kina og Finland. Ruten løber fra Xian gennem Kazakhstan og Rusland til Finland. Det vil tage mellem ti og tolv dage, før en container er fremme.

Ny jernbane til containerfragt åbner fra Finland til Kina

Medie: Kinesisk bank skyder 15 mia dollars i silkevejen

Kinesisk shippingfirma investerer i silkevejen

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere