ShippingWatch

Chevron henter ny topchef i egne rækker

John S. Watson stopper hos Chevron efter 37 år. Afløseren har været i det amerikanske olieselskab i 35 år og overtager ledelsen for et selskab i fremdrift.

Det amerikanske olieselskab Chevron skifter til næste februar ud på den øverste post.

De seneste otte års CEO og formand, John S. Watson, stopper efter 37 år hos selskabet og afløses af den nuværende næstformand og direktør for midstream og udvikling, 54-årige Michael K. Wirth. Det meddeler Chevron.

"Mike har bevist sig som en leder, der passer ideelt til at føre Chevron ind i det næste kapitel af vores historie," siger den afgående topchef om afløseren, der har været i olieselskabet siden 1982.

"Han har de rette værdier, viden og ekspertise, og han har opnået en lang liste af resultater i sine 35 år i selskabet."

Den kommende topchef er uddannet ingeniør og har været viceformand hos Chevron siden februar.

I den mellemliggende periode har han blandt andet været ledet olieselskabets division for downstream og petrokemi i næsten et årti, lige som han har været chef for supply og handel, og for Chevrons forretning i Asien, Mellemøsten og Afrika.

I lighed med mange andre olieselskaber er Chevron begyndt at finde det økonomiske fodfæste efter flere års nedgang. I årets andet kvartal havde amerikanerne en omsætning på 34,5 mia. dollar mod 29,2 mia. dollar for samme periode året før, mens driftsindtjeningen lød på 1,5 mia. dollar fraregnet nedskrivninger og gevinster fra salg af aktiviteter.

Olieindustri i USA genåbner efter orkan

Total tager hul på opkøbstung fremtid

BP, Statoil og Aserbajdsjan forlænger felt med kvart århundrede

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere