ShippingWatch

Maersk Drilling vinder kontrakt i Asien

Maersk Drilling har vundet en kontrakt på en semisubmersible borerig til boring på dybt vand i Sydøstasien, hvor selskabet ser en øget efterspørgsel på borrerigge.

Maersk Drilling, der er en division under A.P. Møller- Mærsk, har vundet en kontrakt på en semisubmersible borerig til boring på dybt vand i Sydøstasien.

I en pressemeddelelse fremgår det, at kontrakten er indgået med olie- og gasselskabet JX Nippon, og at den er af en estimeret varighed på 30 dage.

"Vi ser en øget efterspørgsel på borerigge til boring på dybt vand i Sydøstasien, og dette er en god mulighed for at komme tættere på kunderne i regioner som JX Nippon," siger kommerciel direktør Lars Østergaard i meddelelsen.

Siden april sidste år er riggen, der kaldes Maersk Deliverer, været under "warm stacking" i Namibia, og riggen er den femte, som Maersk Drilling har genaktiveret fra såkaldt "warm stacking" de seneste otte måneder.

Divisionen følger en strategi om at holde sine arbejdsløse rigge mere eller mindre helt klar til nye kontrakter - såkaldt "warm-stacking" eller "varm oplægning".

Forskellen på en varm og kold oplægning er, om man fortsat holder riggen bemandet og holder liv i maskineriet om bord. Ved en kold oplægning kan det derfor tage flere måneder ekstra at få en rig helt klar til en ny kontrakt.

 

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere