ShippingWatch

Ny redningsaktion på vej i det norske rigmarked

Rigselskabet Fred. Olsen Energy får behov for mere egenkapital for at forblive solvent, skriver Danske Bank Markets i en analyse.

Foto: Seadrill

Et nyt drama kan være under opsejling i norsk olieindustri umiddelbart efter, at en række banker har iværksat en omfattende redningsplan af det John Fredriksen-kontrollerede rigselskab Seadrill.

Også rigselskabet Fred. Olsen Energy er stærkt gældstynget og har ikke mulighed for indfri gæld med udløb i 2018 og 2019, skriver Danske Bank Markets i en analyse. 

Seadrills obligationsejere vil bekæmpe redningsplan 

Største aktionær i Fred. Olsen Energy er rig- og shippingselskabet Bonheur, som ifølge en analyse fra Danske Bank Markets kan blive det selskab, der kommer kom til at sidde med en stor del af regningen.

"Vi tror, at de næste to år vil blive kritisk for Bonheur, hvor selskabet skal beslutte sig for, hvad det vil gøre med sin investering i boreaktiviteter i offshore drilling. Med forfald af gæld i 2018 og 2019 tror vi, at Fred. Olsen Energy vil behøve mere egenkapital for at forblive solvent. Tiden vil vise, om Bonheur vil indskyde yderligere kapital for at bevare sin majoritetspost i selskabet. Så længe Fred. Olsen Energy ikke kan kapitalisere på sin rigflåde, og likviditeten forbliver truet vil vi betragte enhver tilførsel af egenkapital fra Bonheur som kreditnegativ," skriver Danske Bank Markets.

Nordea udpegede for nylig Fred. Olsen Energy som en af taberne i fremtidens rigmarked.

Bonheurs investering i Fred. Olsen Energy har i flere år været stærk profitabel for aktionæren, men i år udløber selskabet rigkontrakter.

Nordea udpeger vindere og tabere i rigmarked 

Fred. Olsen Energy-rigge bliver arbejdsløse

Norsk rig-firma får milliarderstatning fra Hyundai 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs