ShippingWatch

Ny redningsaktion på vej i det norske rigmarked

Rigselskabet Fred. Olsen Energy får behov for mere egenkapital for at forblive solvent, skriver Danske Bank Markets i en analyse.

Foto: Seadrill

Et nyt drama kan være under opsejling i norsk olieindustri umiddelbart efter, at en række banker har iværksat en omfattende redningsplan af det John Fredriksen-kontrollerede rigselskab Seadrill.

Også rigselskabet Fred. Olsen Energy er stærkt gældstynget og har ikke mulighed for indfri gæld med udløb i 2018 og 2019, skriver Danske Bank Markets i en analyse.

Seadrills obligationsejere vil bekæmpe redningsplan

Største aktionær i Fred. Olsen Energy er rig- og shippingselskabet Bonheur, som ifølge en analyse fra Danske Bank Markets kan blive det selskab, der kommer kom til at sidde med en stor del af regningen.

"Vi tror, at de næste to år vil blive kritisk for Bonheur, hvor selskabet skal beslutte sig for, hvad det vil gøre med sin investering i boreaktiviteter i offshore drilling. Med forfald af gæld i 2018 og 2019 tror vi, at Fred. Olsen Energy vil behøve mere egenkapital for at forblive solvent. Tiden vil vise, om Bonheur vil indskyde yderligere kapital for at bevare sin majoritetspost i selskabet. Så længe Fred. Olsen Energy ikke kan kapitalisere på sin rigflåde, og likviditeten forbliver truet vil vi betragte enhver tilførsel af egenkapital fra Bonheur som kreditnegativ," skriver Danske Bank Markets.

Nordea udpegede for nylig Fred. Olsen Energy som en af taberne i fremtidens rigmarked.

Bonheurs investering i Fred. Olsen Energy har i flere år været stærk profitabel for aktionæren, men i år udløber selskabet rigkontrakter.

Nordea udpeger vindere og tabere i rigmarked

Fred. Olsen Energy-rigge bliver arbejdsløse

Norsk rig-firma får milliarderstatning fra Hyundai

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere