ShippingWatch

Dong får grønt lys til salg af olieforretning

De danske og norske myndigheder har vendt tomlen op til schweiziske Ineos køb af Dongs olie- og gasforretning. Som led i handlen overtager Ineos ansvaret for afvikling af alle anlæg.

Foto: DONG

Tilbage i maj kunne Dong fortælle, at der var blevet indgået en aftale med den britisk-schweiziske koncern Ineos, der ville overtage hele aktiekapitalen i Dong Energy E&P. Og nu er der godt nyt til Dong.

"Vi er glade for at kunne meddele, at parterne i dag har modtaget de danske og norske myndigheders godkendelse af den indirekte overdragelse af olie- og gaslicenser i de respektive lande," skriver Dong i en børsmeddelelse.

Af meddelelsen fremgår det, at Ineos overtager ansvaret for afviklingen af alle anlæg.

"I overensstemmelse med dansk og norsk lovgivning påtager Dong Energy sig et sekundært ansvar for afvikling af eksisterende danske og norske offshore-anlæg," skriver Dong

Hos Energistyrelsen oplyser man, at afgørelsen indeholder flere vilkår, herunder at de økonomiske forpligtelser, der ligger i tilladelserne, bliver understøttet af en garanti fra INEOS Holdings AG. Derudover er det et vilkår, at sælgeren Dong Energy hæfter økonomisk for at fjerne eksisterende anlæg, såfremt det senere skulle vise sig, at INEOS ikke dækker udgifterne, skriver Energistyrelsen i en meddelelse.

"Det er glædeligt, at der nu er kommet en afklaring omkring Dong Energys olieforretning. Ineos har de nødvendige tekniske og økonomiske muskler til at kunne løfte DONGs forpligtelser i deres danske licenser. Jeg ser frem til at lære de nye ejere at kende og at høre om deres fremtidsvisioner for olie- og gasindvindingen i den danske del af Nordsøen," udtaler energistyrelsens direktør, Morten Bæk, i meddelelsen.

Dong og Ineos forventer at gennemføre handlen på fredag d. 29. september.

Dong skovler milliarder hjem på uønsket olieforretning

Dongs oliesalg kan give tiltrængt boost til Nordsøen

Schweizere vil genoplive skandale-felt

 

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere