ShippingWatch

Subsea 7-chef tror på bedre tider efter svært 2018

Der går lidt tid endnu, før offshorerederierne ser effekten af olieselskabernes fremgang, siger topchefen for Subsea 7. Han tror på bedre tider på den anden side af 2018.

Foto: Subsea 7

Topchefen for det norske offshorerederi Subsea 7 tror på, at der bedre tider på vej, men først skal sektoren igennem et svært 2018, som vil være dårligere end i år. Det skriver E24.

"Det er ingen overraskelse, og jeg tror, at konkurrenterne har det samme synspunkt," sagde CEO Jean Cahuzac ifølge det norske erhvervsmedie på en konference i Norge torsdag.

"Årsagen er, at der går 18 måneder, måske to år, fra at et projekt sættes i gang. Så de kontrakter, som bliver underskrevet i dag, vil først resultere i aktivitet i 2019 eller 2020 og ikke i 2018," sagde rederichefen.

Det er den lave oliepris, som har gjort livet svært for offshorerederierne. Faldet har betydet, at olieselskaberne har investeret mindre, og det er gået udover de selskaber, som lever af opgaver fra sektoren.

Flere olieselskaber har dog varslet, at de igen vil bruge penge. Men det kommer altså først serviceselskaberne til gode de kommende år, mener Jean Cahuzac, som også tror på fremgang inden for havvind.

 

 

Norsk offshoregigant ser lidt mere aktivitet ind i efteråret

Medie: Offshoreselskaber kæmper om mia-kontrakt

Kristian Siem: Konkurs bør føre til udskiftning i toppen

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere