ShippingWatch

Esvagt vinder stor kontrakt med MHI Vestas

Det bliver det danske rederi Esvagt, der skal levere serviceskib til stort, tysk MHI Vestas-projekt. Kontrakten løber i 15 år og bliver den hidtil længst løbende kontrakt for Esbjerg-rederiet.

Foto: PR-foto/Esvagt

15 år skal et nybygget skib fra det Esbjerg-baserede rederi Esvagt betjene MHI Vestas' møller i Deutsche Bucht vindparken.

Kontrakten bliver den hidtil længst løbende for Esvagt, og afspejler den 15 årige serviceaftale, som MHI Vestas fik med i købet, da havmølleproducenten sidste år blev udpeget til foretrukken leverandør på Deutsche Bucht.

Siden da har den canadiske investor Northland Power overtaget projektet og gjort bestillingen fast. Parken bliver på 252 MW og skal bestå af MHI Vestas' V164 8 MW møller.

I forvejen er Esvagt leverandør af serviceskibe på MHI Vestas møllerne i havmølleparkerne Belwind 1 og Nobelwind 1.

"Denne kontrakt bygger på det stærke forhold, vi har opbygget med MHI Vestas siden 2010. Vi er meget glade for den tillid, som MHI Vestas viser os ved at tildele os en ordre af denne størrelse," siger Søren Nørgaard Thomsen, adm. direktør i Esvagt A/S, i en meddelelse.

Det kommende skib til Deutsche Bucht bliver specialdesignet til forholdene i parken og mølletypen – blandt andet med en særlig kran og gangbro, der skal lette adgangen til møllerne.

Opførslen af parken er sat til at begynde før udløbet af 2017, og det forventes, at parken er i drift i 2019. Esvagt skal levere møllen til ibrugtagelsen af parken i 2019.

MHI Vestas indchartrer kæmpeskib til de helt store møller

Esvagt-direktør: Besparelser vil ikke koste ansatte

Esvagt forbereder sig på lavere aktivitet i 2017

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere