ShippingWatch

Investeringerne på norsk sokkel dæmpet en smule

Investeringerne i at udvinde olie på norsk sokkel bliver en anelse lavere end ventet i 2018, skriver Dagens Næringsliv.

Foto: POLFOTO/AP/Daniella Beccaria

De mange milliarder, som skal investeres i at udvinde olie på den norske sokkel næste år, bliver lidt færre end først antaget.

Det viser en opgørelse fra det norske Statistik sentralbyrå (SSB), skriver Dagens Næringsliv, der opgør de samlede investeringer til i alt at lande på 141,7 mia. norske kroner. Det er en anelse lavere end tidligere ventet.

Niveauet for investeringerne er det næstlaveste i ni år. Det laveste niveau var i 2010, hvor investeringerne lå på 131,8 mia. norske kroner.

Samtidig med offentliggørelsen af tallene for 2018, har statistikbureauet også lagt frem, at det forventer et bedre 2017.

"Den forsigtige opjustering for 2017, og det SSB præsenterer i tallene, er grundlag for forsigtig optimisme," siger Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, der er direktør til brancheorganisationen Norsk Olje og gass til E24.

Total ser årlige synergier på 2,5 mia. ved Maersk Oil-køb

Statoil leder efter "milliarder af tønder" i nyt oliefund

Den norske stat høster igen guld fra oliefelterne

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere