ShippingWatch

Socialdemokratiets top: Maersk skulle ikke have frasolgt olieforretning

Maersk fralægger sig sit ansvar for forsyningssikkerheden af olie og gas i Danmark ved at sælge Maersk Oil til franskmænd, siger Socialdemokratiets finansordfører til DR Nyheder.

Benny Engelbrecht (S). Foto: Tariq Mikkel Kahn

Toppen i oppositionens største parti, Socialdemokratiet, mener ikke, det var en god ide at sælge Maersk Oil til franske Total i mandagens giganthandel til 47 mia. kr.

Meldingen kommer fra partiets finansordfører, Benny Engelbrecht. I et interview med DR Nyheder udtrykker han stor skuffelse, at Mærsk har valgt at sælge ud af de vigtige danske olierettigheder.

"Jeg bliver nødt til at udtrykke en skuffelse over, at Mærsk slipper tøjlerne og ikke vil være med til fremadrettet at påtage sig et ansvar for forsyningssikkerheden."

"Det handler først og fremmest om at tage ansvar for forsyningssikkerheden, og derfor synes jeg, det er på sin plads at give udtryk for sin skuffelse, når vi havde forventet at Mærsk fortsatte sin forretning," siger Benny Engelbrecht til DR Nyheder.

Den holdning er absolut ikke at finde hos regeringspartiet Venstre. Her udtrykker energiminister Lars Christian Lilleholt (V) begejstring for aftalen, som han kalder "godt for Danmark".

Minister om salg af Maersk Oil: "Det er en lidt speciel dag"

Løkke: Total vil udbygge aktiviteter i Nordsøen

Eneretsbevilling til 40 kr forlader Maersk efter salg til 47 mia kr

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere