ShippingWatch

Statoil satser stort på brasiliansk olie

Statoil har store ambitioner for Brasilien, hvor selskabet netop har købt yderligere op i feltet Caraca. På sigt ønsker Statoil at have en daglig produktion i landet på omkring 700.000 tønder om dagen, skriver Dagens Næringsliv.

Tidligere skulle Petrobras være eneoperatør på alle de såkaldte pre salt-felter, men det har en lovændring lavet om på. Foto: Ricardo Stuckert/AP/Polfoto/Arkiv

Det norske olieselskab Statoil satser på at øge sin produktion i Brasilien markant det kommende årti.

Det skriver Dagens Næringsliv, efter at olieselskabet har købt yderligere ti pct. af et fund ved navn Caraca. Statoil ejer nu 76 pct. af feltet efter at have købt olieselskabet Petrobras ud for 2,5 mia. norske kr. sidste år.

Vi har sagt fra dag et, at vi har en klar ambition om at blive operatør på det totale felt"

Anders Opedal, landechef i Brasilien, Statoil
Caraca er delt op i to fund, hvoraf Statoil sidder tungt på en ene halvdel. Målet er dog at blive operatør på hele feltet, og derfor er det norske selskab opsat på at købe den anden halvdel, når det kommer i udbud i oktober.

"Vi har sagt fra dag et, at vi har en klar ambition om at blive operatør på det totale felt," siger Statoils landechef i Brasilien, Anders Opedal, til DN.no.

Lykkes det at vinde hele Caraca-fundet, som derefter skal udbygges, vil Statoil for alvor sætte fart under sin brasilianske produktion.

Nordmændene har allerede en daglig produktion på 100.000 tønder på Peregrino-feltet. Dertil kommer en licens, på 35 pct. af BMC-33, som omfatter Pão de Açúcar, Gavea og Seat-felterne.

Går alt som Statoil håber, vil den brasilianske produktion nå omkring 700.000 tønder om dagen inden for et årti.

Er en rigsretssag i Brasilien dødsstødet for olielandet?

Brasiliens ekspræsident får ni år for korruption

Statoil får leveret ni nye tankskibe inden for et år

Petrobras genstarter stribe af frasalg

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere