ShippingWatch

Statoil får leveret ni nye tankskibe inden for et år

Statoil får leveret ni aframax tankskibe inden for et år, som frem for alt skal transportere olie fra Peregrino-feltet i Brasilien. Det skriver det norske medie Sysla.

Det norske energiselskab Statoil får leveret i alt ni nye aframax tankskibe inden for et år, som skal erstatte ældre tonnage, som selskabet har haft på kontrakt, skriver Sysla.no.

Skibene skal primært fragte olie fra Peregrino-feltet i Brasilien til den amerikanske del af Den Mexikanske Golf og Asien.

"Vi har haft syv skibe i Peregrino-porteføljen, som er blevet forlænget. Nogle gange vil skibene indgå i Nordvesteuropa også," siger Kjetil Johnsen, direktør for Shipping, Vetting og Skibsteknologi i Statoil.

Kontrakten er indgået med det græske rederi Tsakos Energy Navigation i 2013. I første omgang var der tale om kontrakter på fem skibe på fem år med op til optioner på 12.

Efterfølgende har Statoil benyttet sig af optionen på fire skibe ifølge kontrakten, altså i alt ni, hvoraf det første skib blev leveret i sommeren 2016 og det sidste i rækken til sommer. Alle skibene bygget ved Daewoo Mangalia Heavy Industries værft i Rumænien.

Dagens Næringsliv har tidligere estimeret, at de ni skibe til sammen koster omkring seks mia. norske kroner.

Nordic Tankers' CEO: Øget konsolidering en oplagt mulighed

Frontline sikrer mulighed for at hente penge i USA

Odfjell gennemfører køb af to kemikalietankskibe

Forsiden lige nu

Lauritzen Fonden giver 10 mio kroner til vækstplan

Lauritzen Fonden vil støtte initiativerne i den nye vækstplan med 10 mio. kroner over de næste to år. "Jeg håber, at vi med dette bidrag kan hjælpe til at fastholde, såvel som udbygge, Danmarks maritime styrkeposition," siger direktør Inge Grønvold.

Regeringen til rederierne: Nu skal I levere

Rammerne for vækst i shippingbranchen er sikret med den nye vækstplan. Nu er det op til rederne at levere, siger erhvervminister Brian Mikkelsen (K) til ShippingWatch. Ministeren har en forhåbning om, at mindst 70 nye skibe kommer på dansk flag inden for de næste tre år.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere