ShippingWatch

Danskere snart klar med undervandsrobot

DTU er tæt på at kunne præsentere en undervandsrobot, som kan inspicere boreplatforme og havvindmøller. På sigt er det tanken, at robotten skal være i stand til at udføre reparationer.

Et hold af forskere på DTU er i færd med at bygge en undervandsrobot, som automatisk kan inspicere boreplatforme og havvindmøller.

På sigt skal robotten også være i stand til at foretage reparationer på fundamentet til offshorekonstruktioner, oplyser DTU i en meddelelse.

I dag benytter man sig ofte af de såkaldte remotely operated vehicles (rov), når platforme skal inspiceres. Men robotten, som DTU Elektro arbejder på, vil være i stand til at udføre opgaven af sig selv.

"Vi har en vision om at skabe en modulær robot, der er simpel at operere – og derfor ikke kræver indsats fra et særligt teknisk mandskab. Den skal i første omgang kunne inspicere og løbende overvåge tilstanden af fundamentet på eksempelvis en vindmølle under vand eller anlægget i et havfiskeopdræt," udtaler lektor Roberto Galeazzi.

"På sigt er det tanken, at den modulære robot, der består af flere selvstændige robotter, moduler, som både kan arbejde sammenkoblet og hver for sig, også skal være i stand til at udføre reparationer på fundamentet," siger han.

Robotten bliver udviklet på det nyindviede loboratorium Remora. Det vil være færdigudviklet "inden længe", fremgår det af meddelelsen.

Robotterne er rykket ind hos Welltec

Wilhelmsen opretter digitalt innovationscenter

Kongsberg Digital sigter mod fordobling af omsætning

 

Forsiden lige nu

Lauritzen Fonden giver 10 mio kroner til vækstplan

Lauritzen Fonden vil støtte initiativerne i den nye vækstplan med 10 mio. kroner over de næste to år. "Jeg håber, at vi med dette bidrag kan hjælpe til at fastholde, såvel som udbygge, Danmarks maritime styrkeposition," siger direktør Inge Grønvold.

Regeringen til rederierne: Nu skal I levere

Rammerne for vækst i shippingbranchen er sikret med den nye vækstplan. Nu er det op til rederne at levere, siger erhvervminister Brian Mikkelsen (K) til ShippingWatch. Ministeren har en forhåbning om, at mindst 70 nye skibe kommer på dansk flag inden for de næste tre år.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere