ShippingWatch

Robotterne er rykket ind hos Welltec

Olieserviceselskabet Welltec har forbedret sin effektivitet markant ved at investere i robotteknologi på fabrikken i Allerød. Det har givet Welltec mulighed for at hente produktion hjem fra Polen.

Investeringer i robotteknologi betyder, at danske Welltec har trukket en stor del af sin produktion hjem til Danmark.

Serviceselskabet, som leverer løsninger til olieindustrien, har de seneste år introduceret robotter på sin fabrik i Allerød, hvor de har afløst manuel arbejdskraft.

Det har forbedret effektiviteten så meget, at det har været muligt at hente en del af produktionen hjem fra Polen, skriver Børsen.

"Vi var begyndt at outsource til lavkostområder, og den udvikling kunne egentlig have fortsat, men vi ville gerne udnytte effekterne af at have udvikling og produktion under samme tag," siger Mads Sørensen, leder af Welltecs maskinfabrik, til avisen.

Han fortæller, at tiltaget har betydet, at det er muligt for Welltec at fastholde arbejdspladser i Danmark frem for at rykke dem til udlandet, hvor omkostningerne ofte er billigere.

Den forbedrede effektivitet kommer samtidig på et tidspunkt, hvor Welltec er presset af længere tid med lav oliepris. Sidste år måtte selskabet nedbringe medarbejderstaben med 20 pct.

Udfordringerne for Welltec fortsætter i 2017

Welltec: Er bunden nået? Vi ved det ikke

Billig olie koster energibranchen dyrt

Forsiden lige nu

MAN Diesel & Turbo kalder IMO sin største frustration

Der er ingen grund til, at IMO først leverer et resultat på CO2 i 2023, lyder kritikken fra motorgiganten MAN Diesel & Turbo, der i et interview med ShippingWatch kalder FN's maritime organ sin største frustration lige nu.

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere