ShippingWatch

Professor: Statoil har tabt milliarder i udlandet

Statoil har tabt 67 mia. norske kr. på sin udenlandske forretning de sidste 15 år. Det vurderer en norsk professor i olieøkonomi. I samme periode har forretningen i Norge givet overskud.

Statoil har tabt milliarder i udlandet de seneste 15 år.

En norsk professor har gennemgået olieselskabets regnskaber fra 2001 til 2016 med særligt fokus på aktiviteterne uden for Norge.

Øystein Noreng, som er professor i olieøkonomi ved Handelshøyskolen BI, er kommet frem til, at selskabet har tabt 67 mia. norske kr. i udlandet i perioden.

Til sammenligning har Statoil tjent 431 mia. norske kr. efter skat i Norge. Det skriver Sysla.no.

Trond Omdal, analytiker i Pareto Securities, fortæller, at finansverden holder øje med selskabets præstationer i udlandet.

"Der har været høj opmærksomhed blandt investorer og analytikere om den svage lønsomhed i Statoils internationale virksomhed sammenlignet med den norske," siger han til mediet.

Aker-chef er klar til store opkøb

Statoil skruer op for vedvarende energi

Norsk bagmandspoliti rejser stor skattesag mod to olieselskaber

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere