ShippingWatch

Maersk Oil: Der skal snarest landes en nordsøaftale

Finansdirektør i Maersk Oil fortæller, at en nordsøaftale skal på plads inden for få måneder, hvis ikke Tyra-feltet skal lukkes.

Hvis ikke det hedt debatterede Tyra-oliefelt i Nordsøen skal lukkes alligevel, kræver det en ny nordsøaftale mellem A.P. Møller-Maersk og regeringen inden for "få måneder."

Det er budskabet fra Carsten Sonne-Schmidt, der er finansdirektør hos Maersks olieselskab, Maersk Oil.

"Hvis vi ikke har en løsning inden for nogle få måneder, bliver vi nødt til at fortsætte med den delvise sanering af feltet," siger Carsten Sonne-Schmidt ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Statens olieselskab har gravet guld i Nordsøen

Avis: Maersk trak sig fra Tyra-møde i sidste øjeblik

Medie: Tyra-forhandlinger bremses af olieprognose

Forsiden lige nu

Lauritzen Fonden giver 10 mio kroner til vækstplan

Lauritzen Fonden vil støtte initiativerne i den nye vækstplan med 10 mio. kroner over de næste to år. "Jeg håber, at vi med dette bidrag kan hjælpe til at fastholde, såvel som udbygge, Danmarks maritime styrkeposition," siger direktør Inge Grønvold.

Regeringen til rederierne: Nu skal I levere

Rammerne for vækst i shippingbranchen er sikret med den nye vækstplan. Nu er det op til rederne at levere, siger erhvervminister Brian Mikkelsen (K) til ShippingWatch. Ministeren har en forhåbning om, at mindst 70 nye skibe kommer på dansk flag inden for de næste tre år.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere