ShippingWatch

Ny Exxon-topchef vil udvide og sætter grønt aftryk

Der kommer fart på forretningen for et af verdens største olieselskaber, efter den tidligere topchef er blevet en del af præsident Trumps administration, og nye kræfter kommer til.

Foto: /ritzau/Jacob Ehrbahn

Den nye topchef i oliegiganten Exxon, Darren W. Woods, har fremlagt planer for store investeringer i alt fra Texas til det sydamerikanske land Guyana og støtter samtidig grønne tiltag.

Det skriver New York Times.

Den nye topchef, som erstatter Rex Tillerson efter hans udnævnelse som udenrigsminister, fremviser dermed en mere aggressiv tilgang end rivaliserende energiselskaber, som i stigende grad holder pengepungen i ro.

"Vi har selvtillid. Vores job er at konkurrere og få succes i et hvilket som helst marked uanset omstændigheder og priser," sagde topchefen ved Exxons årlige analytikermøde onsdag.

I alt annoncerede selskabet investeringer for 22 mia. dollar i år samt planer om investeringer på 25 mia. dollar årligt frem til 2020.

Darren W. Woods er også opsat på at sætte et grønt aftryk i Exxon. Han er en højlydt fortaler for en CO2-afgift og har sat en prominent miljøforkæmper i bestyrelsen.

Derudover investerer Exxon yderligere i grønne tiltag som geologisk CO2-lagring og bedre batterier, som skal sikre, at fossile brændstoffer er mindre miljøskadelige og stadig vil dominere i fremtiden, skriver New York Times.

ExxonMobil halverede overskuddet i 2016

Oliegiganterne sparer mens opkomlingene satser

Analytiker: Trump er en trussel for oliemarkedet

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere