ShippingWatch

Statoil i mål med nedskæringer

Det norske olieselskab har nået det planlagte niveau for antallet af medarbejdere. Statoil har i dag 5000 færre ansatte end i 2012.

Foto: Harald Pettersen/Statoil

Efter fem år med flere spareprogrammer og fyringsrunder er Statoil nu nået i mål med at reducere antallet af medarbejdere. Ved udgangen af 2016 skulle Statoil efter planen have mellem 20.700 og 21.100 ansatte, og det interval er nu nået ifølge selskabet. Det skriver Stavanger Aftenblad.

De seneste tal viser, at det norske olieselskab i slutningen af november talte i alt 21.105 ansatte medregnet konsulenter.

Til Stavanger Aftenblad fortæller Ola Anders Skauby, Statoils pressekontakt for teknologi, projects og drilling, at tallene for december endnu ikke foreligger, men at der her har været en yderligere reduktion af medarbejdere, og at der også er ansatte, der skal stoppe i selskabet i starten af 2017.

"Ved indgangen til 2017 er vi der, vi sagde, at vi skulle være. Så er det vanskeligt at sige noget om en normal situation i disse dage, hvor vi hele tiden må være klar på forandring. Vi kan aldrig udelukke personalemæssige ændringer, men der foreligger heller ingen nye estimater eller måltal," siger Ola Anders Skauby til Stavanger Aftenblad og uddyber, at fokus er at opretholde og styrke konkurrenceevnen.

Statoil havde medregnet konsulenter i alt 26.011 ansatte i 2012.

Oliearbejdere kræver fortsat forbud mod ulykkeshelikopter

Statoil sælger møgbeskidt forretning med stort tab

Castberg-felt nærmer sig endelig investeringsplan

Statoil-chef: Oliemarkedet vil vende hurtigere end forventet

 

Forsiden lige nu

Ultrabulk utilfreds med resultat for 2017

Et underskud er utilfredsstillende, når forretningsmodellen lægger op til altid at kunne få profit, lyder det fra Ultrabulks ledelse efter et underskudsgivende 2017. I år bliver bedre.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere