ShippingWatch

Olieselskab vil investere 1 mia dollars årligt i Brasilien

Det franske olieselskab Total vil igennem en årrække investere en mia. dollars om året i brasilianske olieprojekter, skriver Reuters.

Total er klar til årligt at poste 1 mia. dollars i Brasilien ifølge en udmelding fra olieselskabets brasilianske afdeling Total E&P do Brasiils direktør Maxime Rabilloud.

Det skriver Reuters.

Meldingerne om investeringerne i f.eks. brasiliansk infrastruktur kommer efter, at Total har indgået aftale med det statsejede brasilianske olieselskab Petrobras om at overtage aktiver for 2,2 mia. dollars, der har været i krise i flere år blandt andet på grund af en omfattende korruptionsskandale.

Ifølge Reuters kan der være flere aftaler på vej mellem Total og Petrobras.

Petrobras, som ud over korruptionsskandalen har været hårdt mærket af olieprisfaldet, har i løbet af de seneste to år solgt aktiver fra for i alt 13 mia. dollars for at nedbringe den omfattende gæld i selskabet.

Petrobras sælger aktiver for 2,2 mia dollars 

Brasiliens ex-finansminister arresteret i korruptionssag 

Petrobras skærer heftigt i investeringerne 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk satte rekord, Norden fik underskud, men hævede resultatforventningerne, Dan-Bunkering udpegede ny topchef, Celsisus Shipping vil sælge ud af højt prissatte tørlastskibe, og den farverige erhvervsmand Thor Stadil risikerer at miste retten til at drive virksomhed i sag om konkurskarantæne.

Olieselskabernes fremgang breder sig kun langsomt til drilling

Olieselskaberne vejrer morgenluft med stigende oliepriser, men deres lyst til at investere er behersket. Derfor må den kriseramte drilling-sektor indstille sig på at vente på bedring i aktivitetetsniveauet, vurderer to aktieanalytikere over for ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs