ShippingWatch

Petrobras sælger aktiver for 2,2 mia dollars

Det brasilianske olieselskab Petrobras har indgået handel med franske Total om at sælge aktiver for 2,2 mia. dollars. Handlen er en del af det statslige selskabs planer om at nedbringe sin gæld.

Foto: Petrobras

Det brasilianske olieselskab Petrobras har solgt aktiver for milliarder af dollars til franske Total som led sine spareplaner.

Reuters skriver, at handlen gælder andele i to af de såkaldte pre-salt-felter. De brasilianske felter ligger under et tykt saltlag og menes at gemme på op til 50 mia. tønder olie.

For at sikre indtægterne har den brasilianske regering krævet, at statsejede Petrobras skulle eje mindst 30 pct. af felterne. Den lovgivning er nu ændret, hvilket ventes at bane vejen for udenlandske olieselskaber.

I alt salget af aktiver op i 2,2 mia. dollars, skriver Reuters. For pengene får Total blandt andet en ejerandel på 22,5 pct. af et felt under udvikling og 35 pct. af Lapa-feltet, som netop har startet produktionen. Total overtager desuden 50 pct. af to varmeværker i staten Bahia.

Ifølge Reuters vil Petrobras modtage 1,6 mia. dollars i kontanter over de næste 60 dage, mens resten vil blive betalt over tid.

I løbet af de sidste to år har Petrobras, som er ramt af både en korruptionsskandale og den lave oliepris, frasolgt aktiver for i alt 13 mia. dollars for at nedbringe sin gæld.

Er en rigsretssag i Brasilien dødsstødet for olielandet? 

Petrobras skærer heftigt i investeringerne

Petrobras' indtjening faldt med en tredjedel i andet kvartal

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk satte rekord, Norden fik underskud, men hævede resultatforventningerne, Dan-Bunkering udpegede ny topchef, Celsisus Shipping vil sælge ud af højt prissatte tørlastskibe, og den farverige erhvervsmand Thor Stadil risikerer at miste retten til at drive virksomhed i sag om konkurskarantæne.

Olieselskabernes fremgang breder sig kun langsomt til drilling

Olieselskaberne vejrer morgenluft med stigende oliepriser, men deres lyst til at investere er behersket. Derfor må den kriseramte drilling-sektor indstille sig på at vente på bedring i aktivitetetsniveauet, vurderer to aktieanalytikere over for ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs