ShippingWatch

Talknuseren bag Shells BG-opkøb stopper

Talhjernen bag Shells gigantiske opkøb af BG Group, Simon Henry, stopper i firmaet. Han bliver afløst af amerikanske Jessica Uhl, som er ny CFO i olieselskabet.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/Polfoto

Hvis drømmen var at beskæftige sig med store tal, må man sige, at Simon Henry har fået indfriet den.

Shells finansdirektør gennem de seneste syv år stopper nu, men kan se tilbage på en karriere, der kulminerede med Shells 35 mia. pund store opkøb af konkurrenten BG Group i 2015.

Simon Henry vil til marts næste år blive afløst af amerikanske Jessica Uhl, der har arbejdet for Shell siden 2004. Inden da var hun hos det skandale- og konkursramte amerikanske energiselskab Enron.

Den helt store udfordring for Jessica Uhl bliver at fastholde Shells udbyttepolitik, der ikke har været forandret siden 2. Verdenskrig, samtidig med at hun takler Shells store gæld - der efter opkøbet af BG Group ikke er mindsket.

Simon Henry bliver hos Shell til udgangen af juni næste år. Til den tid vil han have tjent selskabet i 35 år.

Shell er tæt på olieaftale med Iran

Shell overvejer at afhænde norske aktiver

Opkøb sikrer Shell langt bedre tredje kvartal end ventet 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk satte rekord, Norden fik underskud, men hævede resultatforventningerne, Dan-Bunkering udpegede ny topchef, Celsisus Shipping vil sælge ud af højt prissatte tørlastskibe, og den farverige erhvervsmand Thor Stadil risikerer at miste retten til at drive virksomhed i sag om konkurskarantæne.

Olieselskabernes fremgang breder sig kun langsomt til drilling

Olieselskaberne vejrer morgenluft med stigende oliepriser, men deres lyst til at investere er behersket. Derfor må den kriseramte drilling-sektor indstille sig på at vente på bedring i aktivitetetsniveauet, vurderer to aktieanalytikere over for ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs