ShippingWatch

Eni Norge nedskriver oliefelt med 6,6 mia

Eni Norge har nedskrevet værdien af oliefeltet Goliat med 6,6 mia. norske kr. Feltet har tidligere været ramt af problemer, der udskød produktionsstarten med to år.

Den norske afdeling af energiselskabet Eni nedskriver værdien af oliefeltet Goliat med 6,6 mia. norske kr. på grund af de vedvarende krise i offshoresektoren. Det skriver Dagens Næringsliv.

Feltet har allerede været ramt af flere problemerne, og nu får de dystre fremtidsudsigter nordmændene til at hugge en stor bid af værdien.

"Hovedårsagen er den lave oliepris. Vi venter lavere indtægter fra feltet, end det vi tidligere har regnet med, og derfor skrives værdien ned," siger kommunikationsdirektør Andreas Wulff til branchemediet Sysla.

Goliat-feltet ligger i Barentshavet og er verdens nordligste offshorefelt. Eni Norge har et ejerandel på 65 pct., mens Statoil sidder på de resterende 35 pct.

Ifølge Dagens Næringsliv har feltet voldet ejerne store problemer. Først blev platformen forsinket fra de sydkoreanske værft, og siden er budgettet blevet overskredet med 50 pct.

Problemerne har betydet, at selskabet først fik gang i produktionen i marts i år, hvilket var en forsinkelse på to år i forhold til den oprindelige plan.

Oliejagt i Barentshavet umulig med dagens materialer

Olieselskaber går sammen om oliejagt i Barentshavet

Olieselskab aflyser milliardprojekt i Nordsøen

Forsiden lige nu

Nordiske redere ser flere problemer ved fartgrænse

Både Danske Rederier og Norges Rederiforbund mener, at der er flere faldgruber ved at indføre en fartgrænse for skibe for at nedbringe deres udledning af drivhusgasser. Diskussion om en hastighedsgrænse blev åbnet af den nye formand for ECSA.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere