ShippingWatch

Petrobras reducerer investeringer med milliarder

Lave oliepriser, massiv gæld, korruptionsskandaler på stribe og et Brasilien i årtiers værste økonomiske krise får Petrobras til at skære kraftigt i budgetterne for investeringer i fremtidige olie- og gasforekomster, skriver Reuters.

Hærget af korruption, dårlige konjunkturer og lav oliepris ser det statsejede brasilianske olieselskab Petrobras ud til at få væsentlig mindre midler at udvinde ny olie for i den kommende årrække.

Beløbet, der skal investeres for i perioden 2016-2020, falder til angiveligt 80 milliarder dollars, et fald på cirka 20 procent i forhold til tidligere udmeldinger for den fem-årige investeringsplan, der så sent som i januar lød på 98,4 milliarder dollars. Sådan lyder gengivelsen fra anonyme kilder, der arbejder med at forberede den næste femårsplan, som har talt med Reuters mod løfter om anonymitet.

I forvejen var budgettet for Petrobras' kommende aktiviteter allerede reduceret fra et indledende niveau på 130 milliarder dollars for perioden 2015-2019, skriver Reuters.

Nye tider i oliebranchen

Det er en markant anderledes udvikling i forhold til tidligere tiders gyldne udsigter for det brasilianske olieeventyr.

Brasilien har inden for de seneste ti år fundet nogle af de største offshore olieforekomster i verden, og for perioden 2012-2016 lød budgettet til olieinvesteringer således på 235 milliarder dollars, eller 47 milliarder dollars om året, sammenholdt med det senest budgetterede på 16 milliarder dollars om året.

Dermed ligger det seneste budgetforslag på en tredjedel af tidligere tiders satsning.

Petrobras er udfordret af, at prisen for brændstof til den menige brasilianer på grund af inflationshensyn er låst fast af den brasilianske stat, hvilket har været medvirkende til at forøge Petrobras' gæld. Investorer er blevet skræmt væk af korruptionsanklager, prisaftaler og bestikkelse til fremtrædende politikere, der er dukket op som bøjer i vandet.

Samtidig oplever Brasilien den værste recession i årtier, og selskabet har ifølge Reuters indset, at det ikke er realistisk at håbe på, at olieprisen stiger nævneværdigt i indeværende år. Petrobras har derfor taget konsekvensen ved at reducere investeringerne betragteligt.

Petrobras har en gæld på 130 milliarder dollars, den største for noget selskab i olieindustrien, og håber at kunne rejse 14 milliarder dollars ved at sælge oliefelter, raffinaderier, pipelines med mere.

Shell vil firdoble olieproduktion i Brasilien inden 2020

Tidligere udlandschef i Petrobras idømt 12 års fængsel

132 supplyskibe kan miste kontrakter i Brasilien i år

Forsiden lige nu

Nordiske redere ser flere problemer ved fartgrænse

Både Danske Rederier og Norges Rederiforbund mener, at der er flere faldgruber ved at indføre en fartgrænse for skibe for at nedbringe deres udledning af drivhusgasser. Diskussion om en hastighedsgrænse blev åbnet af den nye formand for ECSA.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere