ShippingWatch

Tidligere udlandschef i Petrobras idømt 12 års fængsel

Den tidligere direktør for det skandaleramte brasilianske olieselskab er sammen med flere andre tidligere ledere idømt fængselsstraffe for omfattende bestikkelse.

Foto: Petrobras

En tidligere direktør i det skandale- og korruptionsramte brasilianske olieselskab Petrobras er blev idømt 12 års fængsel for bestikkelse og hvidvaskning af penge.

Jorge Zelade var chef for Petrobras' internationale division fra 2008 til 2012, og han blev bl.a. dømt for at have modtaget bestikkelse i forbindelse med tildelingen af en kontrakt til olieselskabet Vantage Drilling, ligesom efterforskningen afslørede, at millionbeløb blev overført til konti i Kina og Monaco, skriver flere medier.

Flere andre ledere i Petrobras-toppen blev også idømt længere fængselsstraffe. Tilsammen modtog de, hvad der svarer til omkring 250 milllioner kroner i bestikkelse.

Foreløbig er omkring 170 personer tiltalt i den gigantiske korruptionssag, hvor et milliardbeløb hævdes at være udbetalt i bestikkelse til korrupte direktører i Petrobras og politikere.

Topchef i hollandsk offshorekæmpe i forlig om bestikkelse

Tidligere J. Lauritzen chef sigtet i Petrobras-skandale

Den brasilianske økonomi fortsætter med at skrumpe

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere