Rederiforeningen håber på Maersk Drilling effekt

Danmarks Rederiforening mener, det er et vigtigt signal, at Maersk Drilling er parat til at indflage tre-fem borerigge til dansk flag. Udvidelsen af tonnageskatten har været afgørende, lyder det fra rederne, der håber på flere rigge på dansk flag.

Udmeldingen fra Maersk Drilling om, at selskabet er parat til at indflage tre til fem borerigge, modtages med stor tilfredshed i Danmarks Rederiforening. Maersk Gruppens drillijng-selskab afventer blot EUs godkendelse og vil herefter sætte dansk flag på rigge, oplyser Rederiforeningen i en meddelelse i forlængelse af Maersks regnskab i sidste uge.

Udmeldingen om indflagninger kommer efter vedtagelsen af Finansloven i november, hvor et flertal blev enigt om, at brede tonnageskatten ud til også at omfatte mobile borerigge. Derfor håber rederne, at Maersk Drillings beslutning bliver fulgt op af andre efterfølgende.

”Der er ingen tvivl om, at partierne bag finansloven på det her punkt gav en klar markering af, at de ønsker et stærkt og bredt maritimt Danmark. Der er sammenhæng mellem antallet af rigge på dansk flag og de mange aktiviteter og jobs på land, som offshorevirksomheden kaster af sig. Derfor er meldingen fra Mærsk også væsentlig for, at vi kan fastholde jobs i Danmark i en meget svær tid for alle i offshorebranchen,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danmarks Rederiforening.

Den endelige proces med at få lovgivningen på plads er i gang, og derfor er tilkendegivelsen fra Maersk Drilling vigtig, påpeger rederiforeningen.

"For alternativet er, at boreriggene forbliver på flag fjernt fra Danmark. Der er således meget langt imellem nye borerigge, som flager ind i Europa, hvilket klart kan tilskrives, at de europæiske – herunder de danske – rammevilkår, ikke er konkurrencedygtige," lyder det.

”Rammevilkår betyder rigtig meget. Der er ingen tvivl om, at en af årsagerne til at dansk skibsfart står stærkt, er de gode danske rammevilkår. Med beslutningen i finansloven og en godkendelse i EU kan vi også få konkurrencedygtige rammevilkår for de mobile borerigge, som matcher vores konkurrenter ude i verden. Det er nødvendigt, for at holde de landjobs, som vi har på den front i Danmark.”, siger Anne H. Steffensen.

”Vi er indstillede på, at få flere rigge ind under dansk flag. Men det kræver selvfølgelig at både den danske lovgivning og den nødvendige godkendelse i EU kommer på plads. Det vil også betyde en styrkelse af vores aktiviteter i hovedkontoret i Danmark, da der er stillinger i land, som følger riggene,” lød det ifølge meddelelsen fra Claus V. Hemmingsen, CEO i Maersk Drilling i forbindelse med årsregnskabet.

Maersk Drillings CEO: Vi må tage det som det kommer

Nul ordrer til de koreanske værftskæmper i januar

Songa Offshore fyrer 200 mand

Endnu en oliekæmpe fyrer 10.000 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også