ShippingWatch

Maersk Drilling lægger rig op syd for Texas

80 ansatte får en fyreseddel og boreriggen Maersk Developer bliver "stacked" i Den Mexicanske Golf.

Foto: Maersk Drilling

Maersk Drilling-riggen "Maersk Developer" får i første omgang ikke nogen ny kontrakt, efter at den hidtidige kontrakt med Statoil, der løb fra 2009 og frem til 2016, er udløbet. Dermed skal riggen "stackes," og de ansatte afskediges.

Det skriver Houston Business Journal.

Maersk Drilling bekræfter over for ShippingWatch, at Maersk Developer er gået af kontrakt og er "stacket" ud for Port Fourchon i Louisiana efter kontraktens udløb.

"Da den endnu ikke har en ny kontrakt, er vi desværre nødsaget til at opsige en del af offshoremandskabet," skriver Maersk Drilling i en mail.

80 ansatte kan derfor se frem til en fyreseddel, og har to måneders opsigelse efter beskeden om opsigelse er afleveret, skriver Houston Business Journal. Skulle Maersk Developer hente en ny kontrakt, er der dog mulighed for, at de tidligere ansatte kan komme tilbage på riggen og arbejde.

Riggen er blevet brugt til prøveboringer i Den Mexicanske Golf under kontrakt med Statoil, og det norske olieselskab valgte da også at indløse optionen på at forlænge samarbejdet fra 2013 frem til 2015.

I 2014 foretog Developer blandt andet en prøveboring i Martin-prospektet i Den Mexicanske Golf for Statoil, som man dog endte med at lukke igen i september samme år, fordi den ikke kunne løbe rundt.

Det svære offshoremarked har fået Maersk Drilling til at gå nye veje for at finde beskæftigelse til riggene. Således har Maersk Drilling indgået en aftale om at bruge jack-up riggen Maersk Guardian til beboelse i Nordsøen. Den bliver for øjeblikket ombygget i Frederikshavn for at blive klar til sin nye tilværelse som hotelrig.

Semco vinder ombygning af Maersk Drillings nye boligrig

Maersk Drilling får kontrakt til en milliard kroner

Maersk Drilling får ny kontrakt på boreskib

 

Forsiden lige nu

Gary Vogel har ændret kursen i Eagle Bulk

Eagle Bulk Shipping er gået fra at være en tonnageudbyder til at være et reelt rederi under ledelse af Gary Vogel, der kom til fra Clipper for to et halvt år siden. Første del af forvandlingen er tæt på at være i mål, siger han til ShippingWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere