ShippingWatch

Seadrill-CEO holder gældsmøder med Fredriksen hver uge

Topchefen i rigselskabet Seadrill, der er i fare for at løbe panden mod en gældsmur, mødes med storinvester John Fredriksen hver uge for at drøfte refinansiering, skriver Bloomberg.

West Orion-platformen

Ledelsen og bestyrelsen i rigselskabet Seadrill har iværksat en proces, der skal involvere banker, obligationshavere og aktionærer. Det fortæller CEO i Seadrill Per Wulff til Bloomberg.

Wulff mødes med John Fredriksen, der ejer 24 procent af aktierne i Seadrill, hver uge for at drøfte udfordringerne. Wulff afviser at kommentere yderligere på planerne, der skal forhindre Seadrill i at løbe panden mod en mur af gæld, der står og venter i slutningen af 2017, når obligationslån til en milliard dollars løber ud.

"Vi kommer igennem det på den ene eller anden måde," siger Per Wulff til Bloomberg.

Han påpeger, at beskæringer i Seadrills omkostninger vil komme til at overstige de 200 millioner dollars, som blev meldt ud i november 2015, for at ruste selskabet til en nedtur, der har bragt spotraterne ned i niveau med omkostninger. Wulff fortæller til Bloomberg, at hvor han for tre måneder siden var ude efter 350-400.000 dollars om dagen på en 12-måneders kontrakt, er han nu villig til at acceptere 300.000 dollars om dagen. I spotmarkedet vil han gå så lavt som til 160.000 dollars for at holde en rig beskæftiget mellem andre kontrakter.

"Vi kommer sandsynligvis til at være i slutningen af 2017, før det her begynder at være sjovt igen," siger han til Bloomberg.

Bloomberg skrev i sidste uge, at Seadrill ifølge en rapport fra Nordea vil komme til at mangle finansiering for mindst 2,5 milliarder dollars frem mod 2018.

Nordea: Fredriksens Seadrill mangler 2,5 mia dollars

Seadrill får pusterum med udskudte boreskibe

John Fredriksen selskab trak Oslo Børs ned i 2015

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere