ShippingWatch

Nordea: Fredriksens Seadrill mangler 2,5 mia dollars

Offshore-selskabet Seadrill, som er kontrolleret af John Fredriksen, nærmer sig en gældsmur, som kan tvinge virksomheden ud i at udstede nye aktier og søge refinansiering. Det skriver Bloomberg.

Det John Fredriksen-ejede offshoreselskab Seadrill mangler mindst 2,5 milliarder dollars (17 milliarder kroner) i finansiering frem mod 2018 og er dermed ved at løbe panden mod en gældsmur. Det skriver Bloomberg på baggrund af en rapport fra Nordea AB.

I rapporten skriver den Oslo-baserede analytiker Janne Kvernland ifølge Bloomberg, at refinansieringen af selskabet sandsynligvis vil indebære en kapitaludvidelse på omtrent en milliard dollars, små syv milliarder kroner.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Ligesom mange andre selskaber er Seadrill blevet ramt af den nedtur i offshoremarkedet, der er indtruffet efter olieprisens fald.

"Seadrills gældsstruktur har været baseret på en antagelse af, at bull-markedet ville vare ved. Dets eksistens er nu truet af et isbjerg af gæld, er nærmer sig," skriver Janne Kvernland ifølge Bloomberg og konkluderer, at selskabets skæbne ligger i hænderne på kreditorerne.

Ifølge Nordea skulle Seadrill være i stand til at dække renter og afskrivninger fra driften, men ikke tilbagebetalingen af 948 millioner dollars i obligationslån og banklån på 1,2 milliarder dollars, som forfalder i 2017.

I Seadrill udtaler CEO Per Wulff i en mail til Bloomberg, tilbagebetalingen af obligationer med forfald i september 2017 "er en af hovedprioriteterne for selskabet."

Seadrill får pusterum med udskudte boreskibe

Nordea: Maersk Oil må skære endnu mere i 2016

John Fredriksen selskab trak Oslo Børs ned i 2015

Forsiden lige nu

Nordiske redere ser flere problemer ved fartgrænse

Både Danske Rederier og Norges Rederiforbund mener, at der er flere faldgruber ved at indføre en fartgrænse for skibe for at nedbringe deres udledning af drivhusgasser. Diskussion om en hastighedsgrænse blev åbnet af den nye formand for ECSA.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere