ShippingWatch

BP fyrer op mod hver femte i Norge

Op mod hver femte ansatte i BP Norge skal afskediges i løbet af de næste to år som led i en omfattende global fyringsrunde, skriver E24.no.

Endnu en fyringsrunde rammer nu oliesektoren i Norge. Denne gang er det fra det globale olieselskab BP, at de dystre nyheder kommer. BP annoncerede så sent som i sidste uge en omfattende fyringsrunde på globalt plan, og nu står det altså klart, hvilken betydning den får i Norge.

210 stillinger bliver nedlagt i Norge i løbet af 2016 og 2017. De nedlagte stillinger omfatter både fastansatte og timelønnede. Det skriver det norske nyhedssite E24.no.

BP Norge har i dag omkring 988 ansatte. I 2015 fyrede selskabet 166, og samlet er det altså små 400 norske ansatte, der over en periode på tre år må forlade BP.

Norge har siden oliepriserne begyndte at falde mistet tusindevis af job.

Norge holder nyt krisemøde om olieprisen

Shells aktionærer siger ja til megafusion

Shell afskediger 10.000 ansatte efter opkøb

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere