ShippingWatch

Shell afskediger 10.000 ansatte efter opkøb

Opkøbet af britiske BG Group vil sammen med Shells bestræbelser på at forbedre konkurrenceevnen medføre en reduktion på 10.000 ansatte, lyder det fra Shells CEO, Ben van Beurden.

Olieselskabet Royal Dutch Shells køb af britiske BG Group, der forventes at falde endeligt på plads inden for få uger, vil betyde en reduktion på 10.000 ansatte i selskabet. Det sagde Shells CEO Ben van Beurden onsdag i forbindelse med offentliggørelsen af olieselskabets regnskab for fjerde 2015, der viser et stort fald i overskuddet på grund af faldet i olieprisen.

Shell-boss: "Hvad hvis Opec ikke rammer rigtigt?"

Ben van Beurden udtrykte alligevel tilfredshed med driftsresultatet i Shell og med selskabets bestræbelser på at reducere omkostningerne.

"Shells arbejde med at forbedre konkurrenceevnen leverer på bundlinien. Driftsomkostningerne er reduceret med fire milliarder dollars eller omkring 10 procent i 2015, og vi forventer, at Shells omkostninger falder yderligere i 2016 med omkring tre milliarder dollars. Synergier fra overtagelsen af BG kommer oveni. Tilsammen vil det betyde en reduktion på omkring 10.000 ansatte i 2015 og 2016 på tværs af begge selskaber i takt med, at strømliningen og integrationen af de to selskaber fortsætter, sagde Ben van Beurden.

Shell venter, at overskuddet for 2015 justeret for engangsposter vil lande på mellem 1,6 og 1,9 milliarder dollars svarende til mellem 11 og 13 milliarder kroner.

Analytikerne havde ifølge Bloomberg News ventet et overskud omkring 1,8 milliarder dollars, mens resultatet i samme periode sidste år nåede 3,3 milliarder dollars. For hele 2015, der for alvor satte alverdens olieselskaber under pres, venter Shell et overskud justeret for engangsposter på mellem 10,4-10,7 milliarder dollars, svarende til lidt over 70 milliarder danske kroner. Til sammenligning havde Shell i 2014 et overskud på 14,7 milliarder dollars.

Shells overtagelse af BG Group er blevet værdisat til omkring 70 milliarder dollars. Fusionen mellem de to olieselskaber blev annonceret i april 2015.

Shells overskud falder kraftigt

Fusion mellem Shell og BG får kinesisk blåstempling

Milliardtab lægger pres på Shell-boss

 

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere