ShippingWatch

Udlændinge løfter lederlønninger i Statoil

Fagforeningerne i det norske olieselskab beklager sig over voksende lønninger blandt ledere i Statoil.

Foto: Harald Pettersen/Statoil

Flere udlændinge på lederposter i det statslige norske olieselskab Statoil har sendt lederlønningerne på himmelflugt i koncernen, der lige nu befinder sig i en omfattende nedbemanding og spareproces.

Det mener i hvert fald fællestilldsmanden for fagforeningen Lederne i Statoil, Per Helge Ødegård.

Fagforeningen udsendte for nylig en pressemeddelelse i protest mod, at 78 oliechefer i 2012 i gennemsnit steg fik lønforhøjelser på 21 procent, skriver Dagens Næringsliv.

Statoil skærer 100 stillinger i toppen 

I dag kom det ifølge det norske medie frem, at Statoils topchef Helge Lund i 2013 fik en kompensation på 13,79 mio. norske kroner. Ifølge Per Helge Ødegård er de voksende lønforskelle mellem chefer og arbejdsfolk ødelæggende, som gør det vanskeligere at skabe harmoniske lønforhandlinger.

Per Helge Ødegård mener, at forklaringer er, at Statoil i dag har flere udenlandske ledere end tidligere på grund af krav om internationale kompetancer.

Tallet for Helge Lunds kompensation på 13,79 kom frem fredag i forbindelse med en årlig indberetning fra Statoil til de amerikanske myndigheder.

Statoil-boss besvarer kritik af udlandseventyr 

Statoil skærer 30 mia kr fra fremtidige investeringer

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Mens Maersk opjusterede, gav MSC-topchef Søren Toft en forklaring på containermarkedets dårlige service på shipping-konference i London. Kampen om de klimavenlige brændstoffer skærpes, og grønne pollitikere vil have LNG fjernet fra EU-liste.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs