ShippingWatch

Rusland vil fordoble eksport af olie og gas til Asien

I løbet af de næste 20 år har Rusland planer om at fordoble eksporten af olie og gas til Asien.

Der er ændringer på vej i i den russiske olie- og gassektor, viser et dokument offentliggjort på Ruslands energiministeriums hjemmeside. Et dokument, der varsler endnu større fokus på eksporten af olie og gas til Asien. Ifølge Reuters ønsker regeringen at ændre på landets eksportmønster, så andelen af olie og olieprodukter, som bliver eksporteret til Asien, i 2035 er fordoblet til 23 procent.

En forandring, der i dag allerede er på vej med i den Østsibiriske del af Stillehavet, som leder olie direkte til Asien, mens gassektoren også tager fart med det delvise stop på Gazproms eksportmonopol.

USA overhaler Rusland og Saudi-Arabien på olien 

Fordoblingen i 2035 vil betyde, at Rusland vil eksportere 32 pct. af sin olie til Asien, mens eksporten af gas skal stige fra seks pct. til 31 pct. I dag er Europa den største aftager af russisk gas, og det vil det fortsat være, fremgår det af dokumentet. Men voluminer vil ikke blive helt så store som i dag. Dokumentet er i første omgang et udkast, og en endelig version forventes at blive vedtaget næste år.

Få flere nyheder om shipping - få ShippingWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

En af de russiske virksomheder, som er i gang med at forberede skiftet, er statsejede Rosneft, som ifølge Reuters vil tredoble sin olieeksport til Kina i de kommende år til over en mio. tønder om dagen. Det ændrede fokus vil dog ikke påvirke europæiske forhandlere, da nye oliefelter vil opstarte produktionen de næste par år, siger embedsfolk ifølge mediet.

Rusland og Kina i gigantisk oliekontrakt til 60 mia USD

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs