Gazprom vinder stort på arktiske licenser

Gazprom er blevet tildelt seks nye licenser i Karahavet og kæmper med Rosneft om yderligere otte licenser i Barentshavet.
Foto: Harald Pettersen - Statoil
Foto: Harald Pettersen - Statoil

De to russiske statsejede gasselskaber Gazprom og Rosneft kæmper om en række nye licenser i Ruslands arktiske farvande, og Gazprom ser nu ud til at tage føringen.

Den russiske regering har netop tildelt selskabet seks licenser i Karahavet, og Gazprom kæmper nu direkte med Rosneft om otte licenser i den russiske del af Barentshavet, skriver Barents Observer.

Det største af de seks felter i Karahavet, Leningradskoye, vurderes at indeholde mere end 1.000 mia. kubikmeter gas. Flere af felterne ligger nær Yamal-halvøen og kan derfor potentielt forbindes til Gazproms infrastruktur på landet derfra.

Gazprom tippes også til at vinde de otte licenser i Barentshavet, selvom Rosneft tidligere har gjort krav på felterne og endda anfægtet Gazproms tilsyneladende monopol på LNG i kraftige vendinger.

Dog har de to selskabers administrerende direktører udtalt, at Gazprom og Rosneft vil samarbejde om at udvikle en række af projekterne i Barentshavet, skriver Barents Observer.

Barentshavet nyt hotspot for olieindustrien

Oliegigant vil have russisk bunker-monopol 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også