Lundin bekræfter oliefund i Barentshavet

Det svenske olieselskab Lundin har bekræftet, at en ny eftersøgningsmodel har ført dem til et større oliefund i Gohta-feltet i Barentshavet. Estimaterne går på at fundet kan være på helt op til 235 mio. tønder.
Foto: Øyvind Hagen/Statoil
Foto: Øyvind Hagen/Statoil

Lundin Petroleum har boret sig frem til en olieforekomst i Barentshavet. Det bekræfter selskabet over for Dagens Næringsliv.

Tidligere på ugen skrev vi, at Statoil og Lundin Petroleum sammen har fundet et nyt oliefelt i Johan Sverdrup-feltet, hvor Lundin Petroleum og Statoil begge ejer 40 procent og Maersk ejer 20 procent.

Denne gang handler det så om et oliefund i Barentshavets Gohta-felt, hvor Lundin Petroleum har succes med olieefterforskningen.

”Vi har i en årrække haft troen på, at der ville være et potentiale i Barentshavet, og vi er derfor glade for at have gjort et betydeligt oliefund i Gohta. Opdagelsen har bekræftet potentialet i den permiske kalkstens-undergrund i området, og den giver samtidig en indikation af fundets størrelse. Vi ser frem til at bore til lignende eftersøgningsbrønde i de tilstødende licensområder, siger Ashley Heppenstall, der er CEO for Lundin Petroleum ifølge Dagens Næringsliv.

Oliefundet er sammen med et oliefund for tre uger siden epokegørende fund for Lundin Petroleum, da selskabet benytter sig af en ny eftersøgningsmodel, hvor man borer ned i permisk kalksten. Fundet opgøres indtil videre til at bestå af en 75 meter bred olieforekomst og en 25 meter bred gasforekomst. Fundet er gjort 2.515 meter under havets overflade på 342 meters havdybde.

Man anslår indtil videre, at opdagelsen rummermellem 105 og 235 mio. tønder råolie og 8-15 mia. kubikmeter gas.

Lundin og Det norske olieselskab ejer hver 40 procent af feltet, mens Norwegian Energy Company sidder på de resterende 20 procent.

Solberg skuffer olieindustrien: Åbner ikke Lofoten

Nyt oliefund i Johan Sverdrup

Maersk Drilling: Norsk marked for borerigge holder styrken 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også