21 initiativer skal styrke offshoresektoren

Der er brug for kompetent arbejdskraft i offshorebranchen. Rapport peger på 21 initiativer, der skal styrke kvalifikationerne hos arbejdsstyrken.

Der er masser af vækst i den danske offshoresektor, men manglen på tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft er med til at slå bremserne i. Så væksten skal styrkes. En rapport lavet af Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte peger på 21 initiativer, der kan vende udviklingen.

Et positivt tiltag, mener Danmarks Rederiforening, der finder det paradoksalt, at danske offshore-virksomheder må sige nej til ordrer på grund af manglende kvalificeret arbejdskraft. Særligt set i lyset af, at ca. 150.000 mennesker i dag står uden arbejde:

”Vi ser positivt på regeringens initiativ, som er en del af vækstplanen for det Blå Danmark. En tilgang af personer med de nødvendige kvalifikationer er en forudsætning for, at danske virksomheder kan fastholde en ledende position på offshore-området. For unge mennesker, der står overfor et studie og karrierevalg vil offshore-området afgjort give gode muligheder flere år frem i tiden,” siger kontorchef i Danmarks Rederiforening, Michael Wengel-Nielsen i en meddelelse.

Læs rapporten og om de 21 initiativer her

Maersk Oil: Ingen jobgaranti til de nye ingeniører, men... 

Maskinmestrene kræver endnu flere uddannelsespladser 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også