ShippingWatch

Norsk olieselskab tror på faldende dagsrater i Norge

Efter års markante stigninger i dagsraterne for borerigge venter norske Lundin Petroleum, at rateniveauerne vil falde. Det på trods af en boomende efterspørgsel.

Foto: Maersk Drilling

Markedet for borerigge, som Maersk Drilling opererer i, har i årevis været præget af stor efterspørgsel og stærkt stigende dagsrater. Det har fået Maerks Drilling til at investere milliarder i nye rigge, der vil blive leveret de kommende år. Det skriver Dagens Näringsliv.

"Om tre år vil der være 50 rigge i stedet for 30 i Norge. Operatørerne snakker om, at de ser dagsraterne stige fra dagens niveau omkring 500.000 dollar om dagen til 600-650.000 dollar. Vi tror mere på 400.000, så nu må vi se, hvem der får ret," siger Lundin Petroleums chef for norske operationer Torstein Sanness til Dagens Näringsliv.

Ifølge avisen er analysehuset Fearnley ikke enige i forudsigelsen og venter ikke lavere rater i Norge.

Maersk præsenterer Sverdrup-plan i december 

"Norge er fortsat et fokusområde for Maersk Drilling, og kontrakten bekræfter vores stærke position hos kunderne i det norske marked," sagde Claus V. Hemmingsen, administrerende direktør i Maersk Drilling i forbindelse med en ordre sidst i august.

Maersk Drilling ejer og står for driften af seks af de såkaldte jack-up rigge på det norske marked ud af i alt ni rigge i regionen.

Maersk Drilling, som er en del af A.P. Møller-Mærsk, er ved at få bygget tre nye jack-up rigge, der er designet til at begå sig under barske vilkår. De nye rigge bliver indsat på det norske marked i 2014 og 2015 og er alle allerede lejet ud på længere kontrakter.

Maersk Drillings langsigtede mål er at nå et overskud på 1 milliard dollar i 2018.

Hemmingsen: Maersk Drilling vil bestille nye rigge

Norges oliemilliarder rækker ”uoverskueligt” længe

Seadrill venter boomende dybvandsmarked 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs